Heir (UK) en AAD -Friday On The Rocks Breda


Evenement gegevens

  • Date:

https://www.facebook.com/events/2173637609382833/

Vrijdag 19 april 2019 zal Friday On The Rocks in café De Speeltuin te Breda weer een internationale editie beleven, wanneer het Engelse Heir tijdens hun tour in Breda zullen halt houden. Deze avond worden ze op het podium vergezeld door AAD. Friday On The Rocks wordt georganiseerd door stichting Poporganisatie Breda (POB) en Café De Speeltuin en is al jarenlang het wekelijkse evenement in het café aan de Visserstraat 14 te Breda, om bands de kans te bieden om van zich te laten horen en het publiek te trakteren op een lekkere pot live muziek. Ieder vrijdagavond gaan om 21.00 uur de deuren open, vangen de optredens om 22.00 uur aan en de entree is natuurlijk geheel gratis.

De nummers van de Britse popband Heir zit vol aanstekelijke, ritmische hooks en krachtige vocale harmonieën welke nog dagen in je hoofd blijven hangen. Op een prettige manier welteverstaan. Het vijftal ging met debuutsingle I’ll Pick You Up gelijk viral op Spotify, en mocht daarna al snel optreden op toonaangevende festivals zoals Reading en Leeds. Ze werkte al met producent Ken Scott, die dat ook al deed met bijvoorbeeld The Beatles en David Bowie. Debuut ep After Forever, waarmee ze nu op tour zijn, werd dan weer gemixt door Geoff Swan, bekend van zijn werk voor bands zoals HAIM, Metronomy en Coldplay. Op deze ep wordt het verfijnde, gepolijste geluid van Heir moeiteloos gevlochten door de elektronica en weelderige melodieën die weer worden voortgebracht in een heldere productie, Het is verfijnd en chic, doordrongen van rijke baslijnen, verfijnde gitaren en ritmische tempo’s. Een streling voor elk oor wat durft te luisteren.

Aad staat voor ambient alternative rock, maar de muziek die zij maken is vooral ook meeslepend, aangrijpend en mooi. Zowel op het podium als op hun debuutalbum Tales From The Dirthouse. Muzikaal laten ze zich graag inspireren door bands zoals Wilco, Radiohead, National en Yo la Tengo. In 2018 werden de eerste singles All The Bright Places en Koh Lanta uitgebracht, en inmiddels is het gehele album verkrijgbaar op vinyl, cd en natuurlijk via de diverse online muziekplatforms. 2019 staat in het teken van optreden en via hun The Dirthouse Tour willen ze het gehele land kennis met Aad laken maken. En inmiddels staan optredens in Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Goes al op de planning of hebben reeds plaatsgevonden. Breda zal na deze avond in ieder geval aan dat lijstje worden toegevoegd.

POB en café De Speeltuin presenteren Friday On The Rocks met Heir (UK) en Aad, vrijdag 19 april 2019, Café De Speeltuin, Visserstraat 14 te Breda. Aanvang 22.00 uur en entree geheel gratis.

www.heirtheband.com
www.band-aad.com
www.pobsite.nl
www.facebook.com/despeeltuin